הקורונה חוזרת? אותרו שני זנים חדשים של הנגיף, אחד כבר בישראל

עדות נוספת לכך שהקורונה צפויה להישאר על פני כדור הארץ למשך שנים רבות היא שני זנים חדשים שהחלו להתפשט בארה"ב ובאירופה ואחד מהם כבר הגיע גם לישראל.

אושר סופית: בית חולים ציבורי נוסף יוקם בבאר שבעלניקוי רעלים ושיפור איכות השינה: 5 סיבות לאכול שום טרי בכל ערב

הזנים החדשים בעלי יכולת הדבקה מהירה יותר, אך בשלב זה התסמינים דומים לזנים קודמים. שניהם מכונים FLiRT, על שם סוג המוטציה שלהם, והם קבוצה חדשה של שושלת האומיקרון. הם מעוררים עניין בשל החשש מגל הדבקות חדש בקיץ. שני הזנים העיקריים שהחלו להתפשט נקראים KP1 ו־KP2, והם נחשבים מידבקים יותר מגרסאות קודמות של זני האומיקרון.

עם זאת, לדברי מומחים, התסמינים נותרו פחות או יותר זהים. בארה"ב החל להתפשט הזן KP1, אך שיעור האשפוזים בעקבות הדבקה בו נמוך יחסית. שיעור ההתפשטות של זן KP2 נמוך יחסית. התסמינים השכיחים כוללים, כמו בזנים קודמים, שיעול, נזלת, כאבי גרון, איבוד טעם וריח, עייפות, כאבי שרירים ומפרקים, כאבי ראש והפרעות במערכת העיכול.

על פי ההערכות, החיסונים המעודכנים נגד גרסאות האומיקרון יעילים גם נגד הזנים החדשים. בישראל כבר זוהה זן KP2, הפחות שכיח בארה"ב, בעוד שווריאנט KP1 לא אותר. הווריאנט השכיח ביותר כיום בישראל הוא KN2, שנמצא פה עוד לפני הזנים החדשים שאותרו.

ממשרד הבריאות נמסר כי "המשרד עוקב כל העת אחר מגמות התחלואה וזני הקורונה בעולם. על פי תוצאות הריצוף הגנטי שמבצע משרד הבריאות, וריאנט JN1 וצאצאיו הם השכיחים ביותר בישראל עם כ־97% מהריצופים. מתוך אחוז זה וריאנט KP2, שהוא גם תת־וריאנט של JN1, מהווה כ־4.7% מהריצופים. בשלב זה לא זוהה בישראל תת־הווריאנט KP1. נכון לעת הזו אין שינוי במדיניות המשרד בנוגע לקורונה".

2024-05-07T03:08:25Z dg43tfdfdgfd